Op zoek naar een accommodatie in Méribel? Op deze pagina vind je de beschikbare vakantiehuizen, hotels, pension en chalets in Méribel. Direct aan de piste, in het centrum van het dorp of liever rustig en afgelegen? Er zijn tal van mogelijkheden en voor ieder gezelschap is er een geschikte accommodatie in Méribel te vinden. Ga je met een grote groep dan ligt de keuze voor een ruim vakantiehuis of chalet voor de hand. Wie toe is aan luxe zal eerder voor een hotel kiezen.

Veel wintersporters geven nog altijd de voorkeur aan een appartement. Je hebt de vrijheid van je eigen accommodatie en kunt tijdens je vakantie doen en laten wat je wilt. Er zijn dus tal opties voor een verblijf in Méribel. Bij de onderstaande accommodaties in Méribel kun je makkelijk en een eenvoudig een beschikbaarheidsaanvraag doen. De accommodatie in Méribel neemt dan direct contact met je op.

Filter resultaten

Type accommodatie
Min. aantal sterren
Kamerfaciliteiten
Ligging
Wellness & Beauty
Kinderen
Algemeen
Sorteren

20 resultaten gevonden

Hotels (18) Vakantiewoningen (0) Gasthof (0) Pensions (0) Appartementen (2) Chalets (0)

In de buurt van Méribel

Méribel in het kort

  • Pistes voor gevorderden en beginners
  • In het hart van Les Trois Vallées
  • Accommodaties aan de piste
  • Méribel (1450m) en Méribel-Mottaret (1750m)

Méribel ligt in het hart van het reusachtige skigebied Les Trois Vallées. De twee delen van het dorp, Méribel (1450 m) en Méribel-Mottaret (1750 m), bieden directe toegang tot de pistes. Aangezien de liften aan beide kanten van de bergen omhoog gaan kun je zowel de kant van Courchevel, als die van Les Menuires en Val Thorens op. Méribel is in 1936 ontstaan toen de Schot Peter Lindsay begon met de ontwikkeling van een skidorp in het lager gelegen Les Allues. In 1938 volgde de eerste skilift en ontwikkelde Méribel zich verder en verder. Men is altijd trouw gebleven aan het oorspronkelijke idee dat de bebouwing bij de natuurlijke omgeving moet passen. In het oude gedeelte van Méribel vind je hierdoor vrijwel uitsluitend traditionele chalets.

Door de komst van Olympische Spelen van 1992 naar Albertville kreeg Méribel een nieuwe boost. Tijdens die Winterspelen werden op de Roc de Fer afdaling de alpineski-onderdelen bij de vrouwen gehouden. Ook de ijshockeywedstrijden vonden plaats in Méribel. Hoogbouw viel in die jaren, met name in Mottaret, niet te vermijden. De grote appartementencomplexen hebben door het gebruik van hout en natuursteen echter wel een vriendelijke aanblik. Praktisch is het allemaal wel. De pistes zijn altijd op loopafstand van je accommodatie, waardoor je nooit ver met je materiaal hoeft te slepen. Beginners voelen zich thuis in het Altiportgebied, terwijl gevorderden direct de flanken van de Mont de la Challe (2573 m) en Col de la Chambre (2850 m) opzoeken.

Op de hoogte blijven van de beste deals?

Meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief