Op zoek naar een accommodatie in Samoëns? Op deze pagina vind je de beschikbare vakantiehuizen, hotels, pension en chalets in Samoëns. Direct aan de piste, in het centrum van het dorp of liever rustig en afgelegen? Er zijn tal van mogelijkheden en voor ieder gezelschap is er een geschikte accommodatie in Samoëns te vinden. Ga je met een grote groep dan ligt de keuze voor een ruim vakantiehuis of chalet voor de hand. Wie toe is aan luxe zal eerder voor een hotel kiezen.

Veel wintersporters geven nog altijd de voorkeur aan een appartement. Je hebt de vrijheid van je eigen accommodatie en kunt tijdens je vakantie doen en laten wat je wilt. Er zijn dus tal opties voor een verblijf in Samoëns. Bij de onderstaande accommodaties in Samoëns kun je makkelijk en een eenvoudig een beschikbaarheidsaanvraag doen. De accommodatie in Samoëns neemt dan direct contact met je op.

Filter resultaten

Type accommodatie
Min. aantal sterren
Kamerfaciliteiten
Ligging
Wellness & Beauty
Kinderen
Algemeen

Samoëns in het kort

  • Interessant gebied voor langlaufers
  • Sfeervol, monumentaal dorp
  • Families voelen zich hier ook thuis

Samoëns is waarschijnlijk de mooiste en meest authentieke wintersportplaats van Frankrijk. Zo kan je er in de winter nog tochten te paard maken. Bovendien heeft dit dorp als enige wintersportplaats in Frankrijk de status van "Monument Historique'. Vanuit het centrum van Samoëns en het dorpje Vercland vertrekken gondels naar het hoger gelegen satelietdorpje Samoëns 1600. Samoëns 1600 heeft directe aansluiting op het hele skigebied van Le Grand Massif.

De sfeervolle uitstraling van Samoëns krijgt nog eens extra glans door de ligging aan de rivier de Giffre. Het centrum van de plaats wordt gevormd door een lindeboom die al sinds 1438 in het dorp staat. Hieromheen zijn diverse restaurants, bars, winkels en accommodaties gevestigd. Samoëns heeft ook een reputatie als beeldhouw dorp. Steenhouwers uit Samoëns werkten jarenlang aan projecten over de hele wereld. Vandaag de dag zie je dit op veel plekken in het dorp terugkomen en dit is ook de reden waarom veel oude huizen in het dorp gebouwd zijn met kalksteen.

Op de hoogte blijven van de beste deals?

Meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief