Op zoek naar een accommodatie in Montgenèvre? Op deze pagina vind je de beschikbare vakantiehuizen, hotels, pension en chalets in Montgenèvre. Direct aan de piste, in het centrum van het dorp of liever rustig en afgelegen? Er zijn tal van mogelijkheden en voor ieder gezelschap is er een geschikte accommodatie in Montgenèvre te vinden. Ga je met een grote groep dan ligt de keuze voor een ruim vakantiehuis of chalet voor de hand. Wie toe is aan luxe zal eerder voor een hotel kiezen.

Veel wintersporters geven nog altijd de voorkeur aan een appartement. Je hebt de vrijheid van je eigen accommodatie en kunt tijdens je vakantie doen en laten wat je wilt. Er zijn dus tal opties voor een verblijf in Montgenèvre. Bij de onderstaande accommodaties in Montgenèvre kun je makkelijk en een eenvoudig een beschikbaarheidsaanvraag doen. De accommodatie in Montgenèvre neemt dan direct contact met je op.

Filter resultaten

Type accommodatie
Min. aantal sterren
Kamerfaciliteiten
Ligging
Wellness & Beauty
Kinderen
Algemeen
Sorteren

2 resultaten gevonden

Hotels (2) Vakantiewoningen (0) Gasthof (0) Pensions (0) Appartementen (0) Chalets (0)

In de buurt van Montgenèvre

Montgenèvre in het kort

  • Bestemming voor jong en oud
  • Op korte afstand van Briançon
  • Dorp met lange wintersport historie

Montgenèvre ligt op een hoogte van 1860 meter, twaalf kilometer ten noordoosten van Briançon. Het ligt aan een van de oudste en belangrijkste doorgangen van de Franse Alpen. In 1970 werd in Montgenèvre begonnen aan de uitbreiding van het skigebied en het dorp. Dit heeft helaas tot veel nieuwbouw geleid, maar de oude dorpskern is nog bewaard gebleven. De meeste liften liggen aan het eind van het dorp, maar zijn lopend toch binnen vijf minuten te bereiken.

In 1936 werd in Montgenèvre de eerste skilift aangelegd naar de top van de Prarial. Sindsdien is het hard gegaan met deze bestemming. Inmiddels wordt Montgenèvre omgeven door een skigebied met 400 kilometer aan piste. De pistes van Via Lattea reiken tot boven de 2800 meter maar ook de lagere gelegen afdalingen zijn sneeuwzeker dankzij de natuurlijke ligging. Ieder jaar vallen er in dit deel van de Franse Alpen vele meters sneeuw. Montgenèvre is goed bereikbaar via la Gare TGV d'Oulx in Italië. Het station is in 5,5 uur vanaf Parijs met de TGV bereikbaar. In de winter van 2014/15 is er een nieuw waterparadijs geopend: Durancia.

Op de hoogte blijven van de beste deals?

Meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief