Op zoek naar een accommodatie in Rauris? Op deze pagina vind je de beschikbare vakantiehuizen, hotels, pension en chalets in Rauris. Direct aan de piste, in het centrum van het dorp of liever rustig en afgelegen? Er zijn tal van mogelijkheden en voor ieder gezelschap is er een geschikte accommodatie in Rauris te vinden. Ga je met een grote groep dan ligt de keuze voor een ruim vakantiehuis of chalet voor de hand. Wie toe is aan luxe zal eerder voor een hotel kiezen.

Veel wintersporters geven nog altijd de voorkeur aan een appartement. Je hebt de vrijheid van je eigen accommodatie en kunt tijdens je vakantie doen en laten wat je wilt. Er zijn dus tal opties voor een verblijf in Rauris. Bij de onderstaande accommodaties in Rauris kun je makkelijk en een eenvoudig een beschikbaarheidsaanvraag doen. De accommodatie in Rauris neemt dan direct contact met je op.

Filter resultaten

Type accommodatie
Min. aantal sterren
Kamerfaciliteiten
Ligging
Wellness & Beauty
Kinderen
Algemeen

Rauris in het kort

  • Achter Rauris-Wörth ligt een exclusief langlaufdal
  • Historische goudzoekersstadje
  • Modern skigebied met gevarieerd pisteaanbod
  • Zowel stijle zwarte als vlakke, brede blauwe pistes

Het dal waarin het dorpje Rauris ligt wordt ook wel het “gouden dal” genoemd, door de vele goudzoekers die hier op zoek gingen naar hun geluk. Vandaag de dag is Rauris een klein en gezellig wintersportdorp dat inmiddels meer gastenbedden dan inwoners telt. Gelukkig heeft het plaatsje haar authentieke karakter niet verloren en is er van massatoerisme absoluut geen sprake.

De hoofdstraat van Rauris slingert door het dorp en hier vind je een aantal winkels, cafés en een supermarkt. De pensions en hotels trekken veel families aan, die vaak ieder jaar terugkomen. De gratis skibus pikt de wintersporters bij de accommodaties op en brengt ze naar de dalstations van het skigebied. Het skigebied van Rauris, op de flanken van de Schwarzwand (2194 m) beschikt over iets meer dan 30 kilometer aan pistes. Ook de skigebieden van Kaprun en Gastein zijn goed bereikbaar vanuit Rauris. Aan het einde van het Rauriserdal, bij Kolm Saigurn, kun je prachtig toerskiën en ijsklimmen rond de Hohen Sonnblick (3106 m).

Ooit stond dit plaatsje bekend als het ‘gouden stadje’ dankzij de vele goudgravers die in deze streek hun geluk zochten. Nu telt Rauris meer gastenbedden dan inwoners, maar dat heeft aan het vriendelijke karakter van het stadje nog niets afgedaan. De hooggelegen pistes zijn prachtig qua landschap en bieden een fascinerend uitzicht op de de Hohe Tauern.

Op de hoogte blijven van de beste deals?

Meld je nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief